Eesti Peakokkade Ühendus tutvub toidupiirkonnaga

Selle suvekuu viimasel nädalavahetusel, 28. ja 29. augustil, liiguvad Järvamaal ringi Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed, et tutvuda Eesti toidupiirkond 2022 Järvamaaga.

Eesti Peakokkade Ühenduse üheks peaeesmärgiks on teha koostööd Eestimaa firmadega, saamaks kvaliteetset ja nõuetekohast toorainet. Sellest tuleb ka üks ühenduse traditsioonidest – külastada Maaeluministeeriumi poolt välja kuulutatud sama aasta maitsete piirkonda. Sellel aastal on toidupiirkond Järvamaa ning Peakokkade Ühenduse soov oli külastada siinseid väiketootjaid, et tutvuda kohaliku tooraine võimalustega ja ammutada vajalikku teavet peakoka igapäevatööks.

Toidupiirkond 2022 projektijuht Kristina Gudinas ja projekti turundusnõunik Piret Sihver panid kokku kahepäevase retke Järvamaa maitsete piirkonda, mis ühenduse juhi Taigo Lepiku poolt ka heaks kiideti. Augustikuu viimasel pühapäeval ja esmaspäeval külastatakse köögi- ja puuvilja kasvatusele spetsialiseerunud Rebase talu, tuntud kitsejuustu tootjat Kalamatsi meiereid, tomatikasvatustalu Potitomat, Põhjaka napsuvabrikut, Äntu mõisa mahebroileriliha tootmise Järvamaa filiaali, Rutikvere mõisa kalakasvatust, degusteerimisi ja esitlusi pakuvad ettevõtjad Ecosnackist, Viibergist ja Convi Food Sweets tootjad. Külalisi võtavad lahkesti vastu ka Jalgsema metsaresto, A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel, kohvik-resto Ajatu, Esna galerii ja Toosikannu puhkekeskus. Koduteel põigatakse ka Raplamaalt Tohisoo gini tootjate juurest läbi.

Külaskäigu jäädvustab videograaf Priit Jõesaar.

Ees ootavad kaks kuumalt kasulikku päeva piimajõgedel ja pudrumägedel.

 

Teate koostas

Piret Sihver

Toidupiirkond 2022 Järvamaa turundus- ja kommunikatsiooni spetsialist

piret@jarva.ee