Mida peavad eestlased kõige eestipärasemaks toiduks?

Eesti toidu Facebooki lehel toimunud küsimise tulemusel peavad inimesed kõige eestipärasemateks toitudeks musta leiba, kama ja mulgiputru. Rukkileib on olnud eesti köögi alustala juba tuhandeid aastaid – see on olnud igapäevatoidus nii keskne, et väljend «leib on laual» tähendas seda, et perel oli piisavalt sissetulekut. Kama on talupojakultuuris traditsiooniline suvetoit, mida söödi heinaajal hapupiimaga. Mulgipuder […]

lumepallisupp

Eesti toitu armastav jaapanlanna Keiko

Kord jooksis Eesti telekanalis reklaamirull, mis uuris retooriliselt „Mida pakkuda oma kaugetele külalisele?“ Sama küsimuse esitas hobikokk Tiina Lippant toidupiirkonna toimkonnale, sest maitsete regiooni oli külastamas Eesti toitu hindav ja ise toiduvalmistamisest innustunud Keiko Sasaki Jaapanist. Keiko on tõsine Eesti toidu fänn, andnud kodumaal välja meie traditsioonilise toidu retseptiraamatu ja nüüd on ta kogumas vastseid […]

Sõir

Piima-Tiina sõirategu

Toome Sinuni, armas lugeja, Piima-Tiina kirja pandud sõirateo. Head lugemist! Järvamaal on toit alati hinnas olnud. Me küpsetame, kasvatame ja katsetame toiduga koguaeg, aga see, et sel aastal on Suur Kahvel meie maakonnas – see paistab igal üritusel välja. Olen mitu aastat Türil Kogukonna majas inimeste tegevusi jälginud hirmu ja imestusega piisavalt eemalt – elades […]