Sämmi Grilli sisevaade

Hiidkahvel alustab aastat Sämmi Grillis

Mai kuus toidupiirkonnaks saades andis maaeluminister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemisregiooniks saamise kohta.

Et maitsete aasta paikkonnaks olemist saaks viia igasse Järva maakonna nurka, erinevate ettevõtjate ja ettevõtete juurde. Hiidkahvlit antakse igal vastsel kuul uude hea toiduga paika, restorani või kohvikusse. Ikka selleks, et maakonna külalised näeksid, et nad viibivad heade maitsete maal.

Jaanuaris kohtab kahvlit Mäos Sämmi Grillis, mis on tunnustatud söögikoht Järvamaal, mida teab iga riigi peamaanteel liikuja, et sinna tasub kõhu täitmiseks sisse pöörata. Külalisele pakutakse rikkalikul taldrikul erinevatest pärituolumaadest põlvnevaid maitseid. Kirjatud hiidharki näeb iga sööma tulija ning see jääb Mäosse veebruari lõpuni.

Kes on valitsuskepi liikumist jälginud teab, et enne uut aastat oli kahvel Jäägri villas, novembris oli kahvel külas kohvik-restos Ajatu, septembris Kirna mõisa kohvikus,  augusti veetis Tallinn-Tartu maantee ääres Tikupoisis,  juunis Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal ja juulikuumuse eest oli varjul Põhjaka mõisa restoranis.

Toidupiirkonna projekti Järvamaal viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.

Teate koostas

Piret Sihver

Toidupiirkond 2022 Järvamaa kommunikatsioonijuht

piret@jarva.ee