Krõbe õunakook

Valmistamiseks läheb vaja:

Taigen:

noaotsaga soola

200 g võid

200 g 20% hapukoort

350 g nisujahu

Täidis:

700 g õunu

suhkrut ja kaneeli maitse järgi

mandlilaaste

Valmistamine:

Sulata või, jahuta ning seejärel sega kokku hapukoore, jahu ja soolaga.

Pane taigen 30 minutiks külmikusse.

Jaota taigen kaheks võrdseks osaks ja rulli lahti. Määri pann võiga.

Aseta plaadile alumine kiht tainast, kata see õunte, suhkru ja kaneeliga, soovi korral ka mandlilaastud.

Kata teise lahtirullitud taignatükiga.

Küpseta 190 kraadises ahjus 20-30 minutit kuni kook on kuldpruun.

Head isu!

Retsepti autor Kadi Truus. Retsept pärineb Albu noorte projektist “Kokandushuviliste noorte kaasamine”.