Krõbe õunakook

Valmistamiseks läheb vaja:

Taigen:
noaotsaga soola
200 g võid
200 g 20% hapukoort
350 g nisujahu

Täidis:
700 g õunu
suhkrut ja kaneeli maitse järgi
mandlilaaste


Valmistamine:

Sulata või, jahuta ning seejärel sega kokku hapukoore, jahu ja soolaga.
Pane taigen 30 minutiks külmikusse.
Jaota taigen kaheks võrdseks osaks ja rulli lahti. Määri pann võiga.
Aseta plaadile alumine kiht tainast, kata see õunte, suhkru ja kaneeliga, soovi korral ka mandlilaastud.
Kata teise lahtirullitud taignatükiga.
Küpseta 190 kraadises ahjus 20-30 minutit kuni kook on kuldpruun.

Head isu!

Retsepti autor Kadi Truus. Retsept pärineb Albu noorte projektist “Kokandushuviliste noorte kaasamine”.