Hapukapsa valmistamise töötuba
Sündmuse alustuseks saab osaleda kuraatoritunnis, kus kuraator Siiri Kvell tutvustab aastanäitust „Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu“.
Hapukapsa töötuba algab kell 14
Albu ümbruse piirkonna parimaid hapukapsameistreid Tiia Kontus tuleb 15. oktoobril Vargamäe muuseumisse.
Tiia Kontus, kes on tuntud oma oivaliste hapukapsaste kaudu, on kohalik köögiviljakasvataja ning lisaks ka suurepärane rahvarõivaste meisterdaja.
Tiia jagab õpitoas nõuandeid, kuidas valmistada imelisi hapukapsaid.
Räägime protsessi algusest kuni lõpuni.
Õpitoa teemad:
Kuidas kasvatada kahjuritevaba kapsast?
Kapsa hapendamise tööriistad ja meetodid. Vanasti ja nüüd.
Kuidas valmistada maitsvat hapukapsast?
Mida valmistada hapukapsast? (Praekapsast, mulgikapsast) Nõuanded.
Kapsa hapendamise tööriistad ja meetodid. Vanasti ja nüüd.
Kuidas valmistada maitsvat hapukapsast?
Mida valmistada hapukapsast? (Praekapsast, mulgikapsast) Nõuanded.
Töötuba kestab kestab 1,5 h