Vanillikaste
Vaja läheb:
5,5 dl piima
2 munakollast
1 tl kartulitärklist
soola
1 tl vanillisuhkrut
1-2 spl suhkrut
Valmistamine:
Sega munakollased lahti ja lisa 5 dl piima ja kartulitärklis ning sega ühtlaseks.
Maitsesta terakese soola ja vanillisuhkruga.
Kuumuta ülejäänud piim paksupõhjalises potis keemiseni, lisa suhkur ja sega.
Lisa munakollased ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni need hüübivad. Ära lase keema. Jahuta.
Kaste sobib hästi puuvilja-marja magustoitude lisandiks. Sobib ka magusate vormitoitude, putrude ja küpsetiste lisandiks.
Järvamaa toidupiirkond soovitab, proovi järele.
Retsept pärineb Sirje Rekkori artiklist “Munad ja piim saab magusaks hõrgutiseks liita”. (Postimees)