Kirna mõisa kohvik

Hiidkahvel naudib Kirnas mõisamelu

Toidupiirkonnaks saades andis maaelu kureeriv minister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemise kohta.

Alates 5. septembrist kohtab kahvlit kuu aja jooksul Kirnas, sealses hubases mõisakohvikus ning rõõmustab kõiki, kes on tulnud mõisasse kohvi jooma, üritusele või pargi maagiast osa saama.

Toidupiirkond lubas viia kahvli rännakule Järvamaa toitlustusettevõttesse ning maitsete aasta jooksul saab 1,5 meetri pikkust puidust kahvlit näha erinevates maakonna toidukohtades. Enne seda sündmust oli kahvel külas Tallinn-Tartu maantee ääres Tikupoisis, Türil kohvik-restos Ajatu, Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal ja Põhjaka mõisa restoranis.

Toidupiirkonnaks olemine annab maakonnale juurde innukust välja paista hea toidu piirkonnana, rääkida enam siinsest toidust, selle valmistamisest ning kutsuda külalisi maitsma pakutavat. Aasta toidupiirkonna tiitlit on varem kandnud ja oma kandi maitseid külastajatega jaganud Hiiumaa, Peipsimaa, Pärnumaa, Vana-Võrumaa, Haapsalu ja Läänemaa ning Põhja-Eesti.

Toidupiirkonna projekti Järvamaal viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.

Teate koostas

Piret Sihver

Toidupiirkond 2022 Järvamaa kommunikatsioonijuht