Hiidkahvel on Põhjaka mõisas võõrusel
Toidupiirkonnaks saades andis maaelu kureeriv minister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemise kohta.
Toimkond lubas viia kahvli rännakule igasse Järvamaa toitlustusettevõttesse, kuhu seda vaid oodatakse. Järvamaa maitsete aasta jooksul rändab 1,5 meetri pikkune puidust kahvel mööda maakonna toidukohti, mida on üle 30.
Juuli kuuks võttis kahvli enda valdustesse Michelini tärni vääriline Põhjaka mõisa restoran. Vastuvõtjateks oli kogu restorani meeskond, kes rõõmsalt kahvlit tervitasid ja võõrusele võtsid. Alates 1. juulist näeb kahvlit Põhjaka mõisa restorani külastaja ning viib koju kaasa teadmise, et Järvamaa on maitsete aasta valitseja.
Enne Põhjakat oli kahvel külas Türil kohvik-restos Ajatu ja Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal.
Endiselt julgustame kahvlit enda juurde kutsuma toitlustusettevõtteid, lasteaedu, kohvikuid, toiduürituse korraldajaid, võtke ühendust ja lepime kokku.
Aasta toidupiirkonna tiitlit on varem kandnud ja oma kandi maitseid külastajatega jaganud Hiiumaa, Peipsimaa, Pärnumaa, Vana-Võromaa, Haapsalu ja Läänemaa ning Põhja-Eesti.
Käesoleva aasta toidupiirkonna projekti Järvamaal viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga: Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.
Teate koostas ja pildid tegi
Piret Sihver
Toidupiirkond 2022 Järvamaa kommunikatsioonijuht
piret@jarva.ee