Hiidkahvel võtab kevadet vastu koos türilastega

Eelmisel aastal mais toidupiirkonnaks saades, andis maaeluminister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemisregiooniks saamise kohta.

Et maitsete aasta paikkonnaks olemist saaks viia igasse Järva maakonna nurka, erinevate ettevõtjate ja ettevõtete juurde. Hiidkahvlit antakse iga kuu alguses uude hea toiduga paika, restorani või kohvikusse. Ikka selleks, et maakonna külalised näeksid, et nad viibivad heade maitsete maal.

Oma toidupiirkonna tutvustusringidel käies on kahvel taaskord Türil.  Kirjatud hiidharki näeb iga sööma tulnu kuu aja jooksul kevadpealinna peatänava ääres Luise kohvikus. Kohviku pererahvas tervitas kahvlit suure innukusega ning see paigutati väärikale kohale teenindusleti lähedal. See on ka toidupiirkonnaks olemise eelviimane kuu ning aprilli kuu lõpus saab kahvel uue omaniku uue piirkonna näol.

Kes on valitsuskepi liikumist jälginud teab, et eelmise aasta viimasel kuul oli kahvel Jäägri villas, novembris oli kahvel külas kohvik-restos Ajatu, septembris oli Kirna mõisa kohvikus,  augusti veetis Tallinn-Tartu maantee ääres Tikupoisis,  juunis Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal ja juulikuumuse eest oli varjul Põhjaka mõisa restoranis. Mäos Sämmi Grillis, mis on tunnustatud söögikoht Järvamaal, oli kahvel jaanuarist veebruarini.

Järvamaa toidupiirkonna aasta projekti viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.

Teate koostas

Piret Sihver

Toidupiirkond 2022 Järvamaa kommunikatsioonijuht